Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narkoman sparkade av käken på kvinna

Den 44-årige narkomanen blev förbannad på sin kvinnliga bekant. Därför drog han ner henne på marken och sparkade av henne käken. Nu döms han av Östersunds tingsrätt till fängelse för misshandel.

Annons

I slutet av juni blev det bråk i Kyrkparken om några öl och utebliven betalning.

En kraftigt berusad kvinna hade gett två manliga bekanta 500 kronor för att de skulle köpa ut öl på Systembolaget åt henne.

När de två kom tillbaka fick hon sina fyra öl. Men ingen växel.

Efter att ha tjafsat en stund så gick kvinnan iväg. Men då sprang en av männen, en 44-årig narkoman, efter och drog ner henne i backen.

Han fortsatte attacken med att sparka av käken på den liggande kvinnan.

44-åringen är sedan tidigare kriminellt belastad och var villkorligt frigiven vid tillfället för misshandeln.

Vid rättegången mot 44-åringen togs även tidigare brottslighet upp.

Det visar sig att vintern och våren varit späckad för den 44-åringen med diverse kriminella aktiviteter på olika platser.

Under några dagar i januari och februari togs han tre gånger av polisen i Sundsvall för att ha varit ”påtänd”. I april var han tillbaka i Östersund. Då började han bråka med några unga män i busstorgets väntsal. De hade nyss varit på Systembolaget och när de vägrade bjuda honom på den öl han bad om så började han bråka och hota dem.

Den 44-årige narkomanen döms nu till tio månaders fängelse av Östersunds tingsrätt för misshandel, grov stöld, tre fall av ringa narkotikabrott och olovligt knivinnehav.

Annons