Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivet: Vi har inte råd med några lönelyft

/
  • ”Sänk pensionsåldern, det är ett sätt att få in ungdomarna i arbete”, föreslog Nils Åke Hallström, Hallströms AB.  Foto: Henrik FlygareRegionchef Lisbeth Godin Jonasson från Svensk Näringsliv vill ha paus för centrala löneökningar under 2010 och lägre ingångslöner för ungdomar.
  • ”Det är fritt fall inom restaurangnäringen nu och än är inte botten nådd”, säger Susanne Pripp, chef på Gamla teatern.
  • ”Vi är dränerade på kapital och har en pressad ekonomisk situation, samtidigt som våra konkurrenter finns i Polen, Tjeckien och Kina”, säger Mårten Eriksson
  • Högt tonläge från facken berör Martin Bredhe och Patric Huczkowski som behöver flexibla lösningar och inte så höga ingångslöner.

– Rimligt, rättvist och flexibelt. Så vill Nils Åke Hallström beskriva lönesättningen och vill satsa på ett nollavtal nästa år.

– De som har jobb har fått ett hyggligt netto med sänkta skatter och låga räntor.

Annons

Nästa års avtalsrörelse kommer att bli den mest omfattande i modern tid. Över 500 avtal ska omförhandlas mitt i rådande lågkonjunktur, med hög ungdomsarbetslöshet och många varsel.

LO:s förbund har enats om ett krav på löneökningar med minst 620 kronor per månad och heltidsanställd, dock lägst 2,6 procent, dessutom en jämställdhetspott på 125 kronor, totalt tre procent.

I går gav Svenskt Näringsliv med regionchef Lisbeth Godin Jonasson i spetsen besked om hur företagen i Jämtlands län ser på kraven. På plats fanns Susanne Pripp, Gamla teatern, Martin Bredhe, Kornboden, Patric Huczkowski, H1 Communication AB, Peter Filén, Byggelit AB, Mårten Eriksson, Jonsson & Paulsson, Rolf Eriksson, Autotjänst Laitis, Mikael Nilsson Marité Innefickan och Nils Åke Hallström, Hallströms AB.

De flesta har tvingats säga upp folk, de vittnar om dålig lönsamhet och minskade marginaler.

– Nu säljer vi aningen bättre än vid årets början, säger Peter Filén, vi har lyckats ta marknadsandelar. Vi har varslat runt 25 anställda i Värmland, men nu har vi lyckats återanställa några.

– Vi har drabbats hårt av lågkonjunkturen, säger Mårten Eriksson, vi var 174 anställda i september 2008 och efter uppsägningarna under 2009 är vi 72 i dag.

Nils Åke Hallström menar att tillverkningsindustrin är viktig och att de trots allt klarat sig ganska bra.

– Vi har varit 200 anställda och är kanske 10 procent färre i dag, säger han. Vi har tappat 16–17 procent i försäljning. Men det börjar bli bättre.

– Något positivt som lågkonjunkturen har fört med sig är att stålet har blivit billigare.

Staffan Sjömark, Svensk byggindustri, säger att konjunkturen har vänt.

– Det är mycket anläggningsbyggande som inte ger så många jobb, men det finns ett stort behov av bostäder men vi får inte riktigt i gång den marknaden. När proppen väl går ur när det gäller vindkraftsbyggande kommer vi inte att hinna med.

Martin Bredhe vittnar om ängsliga kunder och en nedgång med 45 procent även om trenden vänt de senaste sex veckorna.

– Vi har inte märkt någon nedgång, säger Rolf Eriksson. I oktober hade vi all time high, så jag känner mig inte orolig. Vi har tagit marknadsandelar och vi arbetar aktivt för det.

Inom restaurangbranschen är det tungt, det säger Susanne Pripp och Mikael Nilsson om.

Matlådan har blivit en stor konkurrent i lågkonjunkturen, många restauranger kommer att sluta servera lunch framöver.

– Folk äter snabbmat måndag-fredag, tror Susanne Pripp, sedan lagar de riktig mat mot helgen som blir matlåda på måndag. Det är tungt i Östersund, nu handlar det om fritt fall och än är inte botten nådd.

Med detta som bakgrund har de inte råd med några löneökningar. Önskemålet är att lönerna ska sättas på lokal nivå.

Skulle dessutom krav på heltid komma, så att alla deltidstjänster räknas om till heltid, skulle runt 1 500 deltidsjobb försvinna.

Dessutom gillar de inte det höga tonläget från facken när det gäller uthyrning av personal. Så var det detta med LAS som ställer till det förstås och krångliga regler.

– Vi betalar hyfsade löner för att få kompetent personal, säger Rolf Eriksson. Duktig personal är en trygghet för oss, det måste vi betala för. Det är ett sätt att överleva.

Mer läsning

Annons