Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mötet med våra läsare var en höjdare för oss alla”

/
 • Massor med besökare, både stora och små, ville hälsa på hos Länstidningens redaktion när det var öppet hus i lördags.
 • Jens Stenman är en av de LT-anställda som jobbade på öppet hus. ”Det är angenämt att få träffa alla trevliga läsare. Det är roligt att få höra att de tycker så mycket om tidningen och verkligen skryter om den”, säger han. Foto: håkan luthman
 • ”Lokalerna är jättefina”, säger Mattias Danielsson om Länstidningens nya lokaler på tredje våningen i ÖT-huset.
 • På annonsavdelningen anordnades en grimastävling. Där fick alla som ville vara med och tävla, med sin fulaste grimas. Jonas Karström var en av dem som tog chansen att sätta fart på minspelet och försöka vinna priset i form av biobiljetter.
 • Birgit Linderström tog chansen att framföra några förslag till chefredaktör Lennart Mattsson. ”Jag tycker att det borde vara snygga travhästar och mer ungdomsidrott. Men LT får fler pluspoäng än ÖP”, säger hon. Foto: Håkan Luthman
 • Jens Stenman är en av de LT-anställda som jobbade på öppet hus. ”Det är angenämt att få träffa alla trevliga läsare. Det är roligt att få höra att de tycker så mycket om tidningen och verkligen skryter om den”, säger han. Foto: håkan luthman
 • Svägerskorna Ulla-Britt och Laila From försåg sig med fika på webbyrån. ”Det är bara bra här, och det är så bra och ljudisolerade golv”, säger Ulla-Britt From. Laila From instämmer. ”Det är väldigt snyggt och fräscht här i huset”.
 • ”Det är väldigt ljusa och fina lokaler”, säger Karin Jonsson som tidigare jobbat nästan 25 år på Länstidningen. Hon besökte Länstidningens nya redaktion tillsammans med sin man Ivar.
 • Nils-Axel Didriksson besökte LT och passade på att prata med Lennart Mattsson och Agne Svärd.

Det händer något magiskt vid mötet öga mot öga mellan två kompisar som inte träffas så ofta. En liknande känsla infinner sig också i mötet mellan anställda vid en tidningsredaktion och tidningens läsare. Det fick vi på LT erfara under lördagen när vi bjöd in till öppet hus.

Annons

Vår nya centralredaktion i Östersund fylldes redan strax före elva.

Dagen överträffade alla våra förhoppningar. Stundtals fick vi till och med trängas och alla fick tyvärr heller inte en stol att sitta på vid fikabordet.

Vi ville med en illa dold stolthet visa våra nya lokaler. Vi ville möta er läsare öga mot öga och vi ville höra vad du som trogen LT-läsare tycker om den tidning vi skickar hem till dig varje dag.

Redan inledningsvis vill jag säga att vi fick många väldigt bra tips och idéer. Framför allt fick vi en hel mängd glada tillrop och ryggdunkar.

Att LT:s redaktion numera finns i den fastighet som värste konkurrenten huserat i decennier har skapat en del frågor och även höjda ögonbryn. Just detta faktum var också grunden i flera av de frågor vi kunde diskutera och förklara vid mötet med er.

Det är med en stor respekt vi på LT möter läsare som berättar att de troget prenumererat på tidningen i 30, 40 och 50 år. I vissa fall ännu längre.

En av lördagens trevligare pratstunder hade jag med en kvinna som bor några mil utanför stan. Hon har läst LT varje dag under 55 år. Det innebär att hon under dessa år läst drygt 600 000 LT-sidor.

Efter 55 års erfarenhet måste man utan tvekan kunna kalla sig ”LT-expert”.

Det är synpunkter från henne och alla andra trogna prenumeranter som vi med respekt och allvar måste ta till oss för att kunna göra en ännu bättre tidning.

En bättre tidning innebär också att vi ständigt måste hänga med i den tekniska utvecklingen.

I dag läser många LT i flera olika kanaler.

Papperstidningen dimper ner i brevlådan, taltidningen finns varje morgon inläst i den lilla taltidningsmottagaren. Andra läser LT på webben eller e-tidningen och några får de senaste nyheterna i mobiltelefonen.

Den utvecklingen gör att vi måste anpassa dygnets nyhetsflöde utifrån de olika publiceringskanalernas olika förutsättningar.

Vi vill varje dag leva upp till att vara länets främsta nyhetsförmedlare. Det ställer krav på ökad publicistisk snabbhet. En del nyheter är redan gamla när din papperstidning hamnar i brevlådan. Det innebär att våra nyhetschefer Alexandra och Lasse ständigt ställs inför frågan; hur och var ska den här nyheten publiceras.

Lördag var en höjdpunkt för oss alla. Ni gav oss ett guldkantat kvitto på att vi gör en bra tidning.

Men glöm inte att vi ständigt har ”öppet hus” på din tidningsredaktion – tredje våningen i nya ÖT-huset.

Annons