Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonvite hotar landstinget

/

Landstinget måste vidta åtgärder för arbetsmiljön innan den 1 oktober. Annars väntar ett vite på 1,4 miljoner kronor från Arbetsmiljöverket.

– Det här sätter mer press på oss, säger Carsten Dencker, tillförordnad landstingsdirektör.

Annons

I en rapport från Arbetsmiljöverket konstateras att Jämtlands läns landsting måste göra något åt arbetsmiljön på Centrum för medicinska specialiteter. Det största problemet har varit bristen på tillsvidareanställd personal och vikarier.

LT har vid flera tillfällen rapporterat om den pressade arbetssituationen för personalen på Östersunds sjukhus. Carsten Dencker konstaterar att det inte har varit lätt at lösa situationen.

– Vi jobbar hela tiden med det här, med ibland kan man känna att vi jobbar i motvind. Det kan vara svårt att rekrytera vissa yrkesgrupper och då är vi i en svår situation. arbetsmiljöverkets föreläggande sätter mer press på oss, vi måste genomföra det här före första oktober.

Jämtlands läns landsting har presenterat en åtgärdsplan för Arbetsmiljöverket. Den handlar om att raster och pauser för undersköterskor och sjuksköterskor ska schemaläggas, vilket även gäller läkarnas ronder. Det ska också göras insatser för att det ska bli möjligt att återhämta sig mellan passen och en översyn av bemanningen. Myndigheten är nöjd med de åtgärder som planeras, men lägger ändå ett föreläggande om vite på landstinget om detta inte genförs till den 1 oktober. Det finns dessutom flera ärenden hos Arbetsmiljöverket som gäller Jämtlands läns landsting.

– Tyvärr har vi haft svårt att leva upp till de krav som Arbetsmiljöverket har. Dt är bara att beklaga och något vi måste jobba på för att förbättra, säger Carsten Dencker.

Barbro Englesson, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Jämtland, ser att arbetsmiljöproblemen helst löses utan att vitesföreläggande ska behövas, men också att det kanske var vad som behövdes.

– Jag vill att det ska vara bra arbetsmiljö för våra medlemmar utan att man ska betala sig ur det. Men ibland känns det som att arbetsgivaren har glömt vilka konsekvenser besparingar har för arbetsmiljön, att samma personal kan få jobba 120-140 procent i stället för 100 eller 80, som man kanske är anställd för. Det enda som jag tycker är bra med det här är att det är i princip vad vi har sagt, men nu är det en myndighet som säger det.

Under tisdagen hade Barbro Englesson ett möte med sina medlemmar på avdelning 408 på sjukhuset. Hon beskriver situationen som lugnare än förra veckan.

– Men det är fortfarande lika sårbart. Skälet till det är att det är lite mindre tryck på akutmottagningen och att ingen är sjuk. Det är otroligt sårbart och jag skulle vilja påstå att mina medlemsgrupper är oroliga för att gå till jobbet för att det är stor risk att man inte kommer hem utan får stanna till 21.30 när man börjar 06.45.

Mer läsning

Annons