Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Media överdriver finanskrisen"

/

Tomas Orell, vd för årets tillväxtföretag Ventilationsteknik, tror att oron över det ekonomiska läget är överdriven.

Annons
- Jag är inte orolig, visst kommer vi märka av en nedgång men det har vi förväntat oss, säger Tomas Orell, vd för det företag som nyligen utsågs till årets tillväxtföretag vid Guldgalan.
- Vi har vetat länge att förra året var ett toppår. Nu kommer vi minska våra inköp av extern arbetskraft men behålla vår ordinarie personalstyrka på cirka 30 anställda. Det har varit en medveten strategi för oss att ha en flexibel arbetsstyrka.
Den globala oron inom finanssektorn med störningar för kreditgivning mellan aktörer inom banksektorn, spekulationer på aktiemarknaden och fastighetsmarknadens nedgång har lett till att bankerna har blivit mer restriktiva i sin utlåning.
De ökade svårigheterna för företag att få kredit hos bankerna stöds även av en undersökning gjord av Svenskt näringsliv på lokal nivå. Men på årets tillväxtföretag känner man inte igen problemet.
- Vi har inga problem med vår kreditgivning, säger Tomas Orell.
- Det beror nog på hur bra ekonomi man har i företaget. Jag har nyligen pratat med banken om en kommande investering och vårt lånelöfte var oförändrat. Media har haussat upp den här krisen och driver den således vidare. Visst finns det problem men det är främst i finanssektorn och inom bilindustrin. Men all rapportering om krisen väcker oro.
Annons