Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maths O:s högra hand ute ur Skrindan

Ny styrelse i Skrindan utgörs av 51-årige Arne Berggren med suppleant. Han är vd i Carnegies dotterbolag Valot Invest och har satt in 34-årige Anders Antas bredvid sig i Skrindans styrelse.

Annons

Maths O Sundqvists högra hand Helen Olausson, som tills i onsdags var styrelsesuppleant i Skrindan, är nu borta ur bilden. Hon har ersatts av Antas som suppleant bredvid Arne Berggren.

Arne Antas är medarbetare till Arne Berggren och uppges vara den som kom på namnet Valot Invest, där Valot kommer från finskan och betyder ljusen.

Tidigare fanns Maths O Sundqvist som vd i Skrindan men någon ny vd är inte utsedd efter honom. Verksamheten drivs vidare av Arne Berggren genom Valot Invest, som har hand om dåliga krediter och osäkra fordringar för Carnegies räkning.

Helen Olausson har också lämnat sin plats i skogsbolaget SCA:s valberedning på grund av ägarförändringarna i Skrindankoncernen.

Stora fastighetsbestånd i Norrland utgör de stora tillgångarna i den högt belånade Skrindan. I koncernen finns även verksamheter som spänner över en rad andra områden. Travhästar, björntänder, helikoptrar, slakterier och ett sydafrikanskt fotbollslag är några delar som också ingick i Maths O Sundqvists livsverk.

Mer läsning

Annons