Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa lockar selever till fritidsaktiviteter

/
  • Bengt Sombun testade att skjuta pilbåge.

I går fick elever veta mer om vad Östersund har att erbjuda på fritiden.
– Det är en friskfaktor att ha något att göra, säger Maria Frykman, kurator på Jämtlands gymnasium Wargentin.

Annons
På en aktivitetsmässa som hölls i gymnastiksalen på Wargen, kom elever från Jämtlands gymnasium Wargentin, Palmcrantz och Fyrvalla, för att få information om olika aktiviteter som man kan hålla på med på fritiden.
– Det här arbetet är förebyggande, vi kan använda våra resurser bättre om våra elever mår bra, säger Michael Söderkvist, idrottslärare på Wargen.
Idén till att anordna en inspirationsdag om fritidsaktiviteter föddes bland sjuksköterskorna och kuratorernapå Wargen. De tog upp idén med idrottslärarna som nappade direkt. Nu är tanken att en sådan här inspirationsdag ska återkomma varje år.
– Nu när vi har kikat runt inser man ju hur otroligt mycket det finns att göra här, och hur lite ungdomarna vet om, säger Maria Frykman.
– Det är jättetrevligt, det är roligt att få testa på olika saker och få information om vad som finns, tyckte Linnea Nilsson, Therese Björklund och Lina Andersson, som alla går i ettan på handelsprogrammet. Innan visste de inte så mycket om vad det finns för fritidsaktiviteter.
Sathit Homhoi och Bengt Sombun går första året på handelsprogrammet. De testade på att skjuta pilbåge.
– Det är roligt och spännande med olika aktiviteter, det är roligt att man får prova på olika saker. Det finns jättemycket att välja mellan, säger de.

Mer läsning

Annons