Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria nöjd med vägledningen: Man får hjälp på ett annat sätt

/
  • Coachen Sandra Näs tror att hon kan ha ett annat kontaktnät än arbetsförmedlingens egen personal.Foto: Henrik Flygare
  • Maria Holmberg har träffat sin coach Sandra Näs vid ett par tillfällen. Hon har bland annat fått hjälp med att träna inför en anställningsintervju. Nu väntar hon på besked från vad hon hoppas ska bli hennes nästa arbetsgivare.Foto: Henrik Flygare
  • Hermods är bara ett av många företag som anlitas för coachning.Foto: Henrik Flygare
  • Både arbetssökande Maria Holmberg och coachen Sandra Näs anser att coachningen är ett bra komplement till arbetsförmedlingen eftersom den kan anpassas efter varje persons behov och önskemål.   Foto: Henrik Flygare

Personlig coachning behövs som ett komplement till arbetsförmedlingens handledning. Det anser Maria Holmberg som är arbetssökande och som fått hjälp av coachen Sandra Näs.

Annons

I januari blev Maria Holmberg arbetslös. Strax därefter fick hon kontakt med Sandra Näs som jobbar som personlig coach på utbildningsföretaget Hermods i Östersund. Nu har de träffats ett par gånger och Maria Holmberg känner sig nöjd med den hjälp hon fått.

– När jag kom hit så var det intervjuteknik jag behövde fila på eftersom jag redan hade en anställningsintervju inbokad, säger hon och konstaterar så här i efterhand att många av frågorna under anställningsintervjun var desamma som hon övat på tillsammans med sin coach.

Maria Holmberg tror inte att hon skulle ha fått samma hjälp av arbetsförmedlingen.

– Jag har ju varit på arbetsförmedlingen tidigare men det har inte varit så mycket hjälp därifrån. Man har skrivit in sig och fått en del information hur man ska söka jobb och sedan har man fått sköta mycket själv. Med coachningen blir det verkligen personligt. Man får hjälp och pushning på ett annat sätt än man får på arbetsförmedlingen.

Sandra Näs berättar att de arbetslösa som hon coachar ofta behöver hjälp med att ta fram bra ansökningshandlingar som cv, personligt brev och referenslista. Hon har även, som i Marias fall, hjälpt flera personer att öva på intervjuteknik. Hon är övertygad om att den externa coachningen fyller en funktion.

– Jag tror säkert att arbetsförmedlingen har kompetent personal men de kanske inte har samma resurser att lägga på varje individ som vi har. Vi externa coacher kanske också har ett annat kontaktnät och kunskaper om branscher som inte finns inom arbetsförmedlingen.

Även om en coachningsperiod inte leder till ett varaktigt arbete så tror Sandra Näs att coachningen har fördelar.

– Det kan vara så att vi ofta lyckas hitta en bra praktikplats snabbt eller, som ett par arbetssökande jag haft, att de kommer underfund med att de vill börja plugga i stället för att söka jobb.

Mer läsning

Annons