Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maratonspelande i Häggenåshallen

/
  • Magdedin Serhald kikar fram från sin dator. I väskan under bordet har han det som behövs för att vara i Häggenåshallen från 15.00 på fredag till 13.00 på lördag.Foto: Håkan Luthman
  • Erik Stockfelt är en av de killar som arrangerat Häggenås LAN. Arrangörsgruppen har redan ett större mål, ett jättestort Jämtlands dreamhack. Förebilden är fjolårets Dreamhack i Jönköping med 10000 deltagare.Foto: Håkan Luthman
  • Det sker både lag och individuellt spel i turneringsform under öppet LAN i Häggenås.Foto: Håkan Luthman

Med början klockan 15.00 på fredagen är det dataspel som gäller i Häggenåshallen. Spelandet ska pågå till och med klockan 13.00 på lördag.

Annons

Det är ett 40-tal anmälda till Häggenås LAN, som arrangemanget heter, och det är sex tonårskillar från Häggenås sportklubb som ordnat allt. Alla deltagarna tar med sin egen dator som kopplas ihop i ett nätverk. Sedan spelas det, dag som natt.

Vid ett av långborden sitter Magdedin Serhald, Lit, med sin dator.

– Jag spelar på både helger och kvällar efter skolan. Det gör inte så mycket om jag inte vinner det är att spela som är kul, Magdedin Serhald.

Erik Stockfelt är en av dem som arrangerat kvällen. Han har med sig en upplåsbar madrass, täcke, kudde och ett litet kylskåp med dricka och snacks.

– Det har varit en del att ordna med men det har gått bra. Vi har fixat kablar, hubbar och switchar. Alla som deltar måste också ha ett papper underskrivet av föräldrarna så att allt är okej och det inte blir några diskussioner, säger Erik Stockfelt.

De kommer bland annat att ha en cup där de spelar fem mot fem.

– Då spelar vi CS 1,6 (Counter strike). Det är ett enkelt spel men det är ändå kul, säger Erik Stockfelt.

Under borden syns att fler har med sovsäckar och har laddat upp med en hel del dricka. Tio minuter en gång i timmen håller killarna fiket öppet, längre tid än så vill de inte slösa bort på annat än att spela.

Maria Holmgren, är förälder, ordförande i Häggenås SK, och en av de vuxna som turas om att vara i hallen. Hon ska också sova där, natten mot lördagen.

– Många kanske tycker att det här inte hör ihop med en idrottsförenings verksamhet men jag tycker vi ska uppmuntra och stötta ungdomarnas idéer. Och de som anordnar det håller ju på med idrott också. I vår förening får alla plats och jag tycker de är bättre att de sitter tillsammans här än var för sig hemma, säger Maria Holmgren.

Mer läsning

Annons