Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många förslag om Kungsgårdens framtid

Kungsgården bör bli ett centrum för storsjöodjuret eller ett jazzcafé. Det är två av förslagen kring hur flottiljchefens gamla tjänstebostad på Frösön kan användas.

Annons

Allmänheten har den senaste tiden uppmanats att komma med förslag på hur Kungsgården ska kunna användas i framtiden. Inom kort ska Östersunds kommun fatta beslut om vad som ska hända med huset och omgivningarna.

Tanken är i vilket fall som helst att Kungsgården ska bli tillgängligt för allmänheten och just därför har människor fritt fått komma med tips och förslag på hur området bäst ska kunna nyttjas framöver.

Totalt har ett 25-tal personer skrivit in till kommunen och berättat vilka visioner de har för det pampiga huset och dess omgivningar. Allra flest har föreslagit att Kungsgården ska nyttjas för någon form av boende och att mat ska serveras där. Andra har tyckt att Kungsgården ska bli en spaanläggning eller användas för konferenser och föreläsningar. Men det har också kommit in en hel del förslag som är lite mer fantasifulla.

Till exempel har en förslagsgivare förordat att Kungsgården ska bli ett djurpensionat, ett par andra föreslår att gården ska bli ett storsjöodjurscentrum.

Ytterligare en vill att huset ska användas som seniorboende och en annan som jazzcafé. Om kommunen tar till sig av förslagen återstår att se.

Annons