Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man slet loss nio örhängen på kvinna

Efter en fantastisk början blev det ett förhållande som pendlade mellan himmel och helvete.

Annons

Den beskrivningen ger en 37-årig kvinna av sitt förhållande med en 39-årig man som döms till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Under rättegången berättade kvinnan också om att hon blev slagen så många gånger att hon har svårt att minnas allt.

Det kunde räcka med att hon satte sig på fel sätt, gick på fel sätt eller lade håret fel för att 39-åringen ”ska bli skogstokig och svart i ögonen”.

Vid en så kallad snedtändning skallade han kvinnan så pannan svullnade kraftigt och det här ingår som en del i tingsrättens dom.

Vid en annan snedtändning hade kvinnan fem örhängen i varje öra. Mannen tog tag i öronen och drog hårt. Alla örhängen utom ett åkte ur och det gjorde ont. När han fortsatte slå kraftiga slag mot ansiktet fick hon nog, tog sina saker, lämnade lägenheten och ringde polisen.

Åklagaren tog upp nio fall, under cirka nio månader, där mannen utsatt kvinnan för slag och skallningar i ansiktet samt andra inslag av misshandelskaraktär.

Vid flera av dessa har mannen uppgett att han inget minns på grund av berusning.

Tingsrätten konstaterar att när det handlar om upprepade övergrepp är det inte nödvändigt för brottsoffret att ange detaljerade uppgifter och preciserade tidpunkter för att beviskravet ska vara uppfyllt.

Det är tillräckligt att några konkreta brott har kunnat specificeras, framgår det av rättsfall i Högsta domstolen.

Enligt tingsrätten är det bevisat att 39-åringen misshandlat kvinnan vid åtta olika tillfällen. Var och en av gärningarna har utgjort led i en upprepad kränkning av hennes integritet, i syfte att allvarligt skada självkänslan.

Skadeståndet uppgår till 40 000 kronor.

Annons