Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Låt inte barnen betala krisen"

/
  • Representanter från Lärarförbundets styrelse stod på Prästgatan och spred sitt budskap. Till vänster Berit Eskilsson, till höger Lena Söderström.  Foto: Håkan Luthman
  • Foto: Håkan Luthman

Lärarförbundet har en landstomfattande kampanj och i lördags var lokala represanter ute på Prästgatan i Östersund och spred sitt budskap "Låt inte barnen betala krisen".

Annons

– Vi vill att man prioriterar barnen trots att det är finanskris. Det får inte bli som krisen på 1990-talet, säger Berit Eskilsson, styrelseledamot i Lärarförbundet lokalt.

Lena Söderström sitter i styrelsen och arbetar som lärare på skolan i Lugnvik.

– Man måste hitta andra lösningar än att spara skolverksamheten. Vi har varit förskonade från varsel inom grund- och förskola i Östersunds kommun, men i andra kommuner i landet ser det sämre ut, säger hon.

I Östersunds kommun har det dock varit anställningstopp en tid, och det är det som gjort att man klarat sig undan varsel menar hon.

Lärarförbundets argument är bland andra att satsningar på barn är en god investering och att det är utbildning som bygger landet starkt när konjunkturen vänder. Förbundet kräver att regeringen tar större ansvar att förhindra varsel och uppsägningar och undantar förskola och skola från nedskärningar.

 

Annons