Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars och Lisa flydde från terrorbomberna

/

Jämtlänningarna Lars Näckter och Lisa Ringnér befann sig i går i terrordrabbade Bombay. Efter att ha flytt både skottlossning och bomber lyckades de hitta en relativt säker plats att gömma sig på.

Annons
Helt utan förvarning hamnade de båda mitt i ett inferno av bomber och skottlossning i går natt. Terrorister angrep flera hotell i Bombays finare kvarter och paret Lars och Lisa blev tvungna att fly hals över huvud från sitt rum på hotellet Oberoi.
De båda bodde på 18 våningen och hörde sent på kvällen att två bomber exploderade strax intill hotellet. Efter att de samlat sig någon minut bestämde de sig för att fly. När de skulle ta sig ut ur byggnaden var den fylld av rök och skottlossning hördes i korridorerna.
- Vi hade en enorm tur som klarade oss undan den här skottlossningen och inte blev tagna som gisslan, säger Lars Näckter på en skrapig telefonlinje från Bombay dagen efter terrornatten.
Lars Näckter har senare hört att de väpnade män som attackerade hotellet gick från dörr till dörr i korridorerna och letade efter västerlänningar att ta som gisslan.
Efter flykten från hotellet lyckades paret ta sig till ett närliggande konstgalleri där de kunde gömde sig. Senare kom säkerhetspersonal från Lars Näckters arbete - banken Merrill Lynch - och hämtade honom och flickvännen Lisa för att föra dem till ett säkrare ställe. När LT fick kontakt med Lars Näckter under gårdagen så höll paret till på ett av bankens kontor.
- Det har varit väldigt omtumlande och det är klart att man varit rädd. Just nu känner vi oss trygga och planen är att vi ska förflytta oss till en bostad som ägs av en av cheferna till mitt jobb, berättar Lars Näckter.
Han säger också att det svenska konsulatet i Bombay jobbar för att få fram pass och visum till de båda eftersom de inte hann få med sig några saker när de flydde från hotellet natten innan.
- Vi vill bara komma härifrån så fort som möjligt, säger Lars Näckter.
Pappa Bertil Näckter från Hara söder om Orrviken är lättad över att sonen och hans flickvän har kommit i säkerhet.
- Man är ju lite skakis. Jag har varit uppe hela natten och följt händelserna och hållit kontakt med UD och så. Men nu verkar det ju kunna ordna sig.


Mer läsning

Annons