Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Carlström: Något kommer att hända ...

/

Det är bråttom om det ska bli någon köpare till Saab. Men Genii Capitals bud och en eventuell försäljning diskuterades inte vid GM:s styrelsemöte i onsdags.

Annons

I onsdags höll General Motors, GM, styrelsemöte. Men frågan om försäljningen av Saab togs inte upp, enligt GM:s talesman John McDonald. Under dagen lämnade också Genii Capital ett reviderat bud på bolaget, rapporterade nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Genii Capital visar budet att man förfogar över medel för att tillhandahålla långsiktigt stöd och att finansieringen inte är något problem. Enligt Lars Carlström visar budet att Ecclestone-gruppen har kapacitet att tillhandahålla finansiell styrka och även kunskap och förmåga att driva Saab i framtiden. Det är som företrädare för Genii Capital som Lars Carlström agerar i Saab-affären.

– Jag har varit engagerad i det här i tio månader och lagt ner flera tusen timmar på det. Tid, jag inte har fått betalt för det vill jag understryka. Men jag tror på Saab och jag tror på Trollhättan och jag tror på Sverige, säger Lars Carlström.

Hur blev du inblandad i den här affären?

– Jag har entusiasmerat de aktuella köparna och vi är väldigt positiva till att det kommer att lösa sig, säger Lars Carlström.

Vad kommer att hända nu?

– Vi väntar på en reaktion från General Motors. Det kan hända i dag, i morgon eller efter helgen, men något kommer att hända, säger Lars Carlström. Det skulle vara fantastiskt om det går vägen.

GM poängterar fortfarande att dörren inte är stängd för försäljning och att man ser att det är möjligt att sälja bolaget ytterligare under två till fyra veckor.

Mer läsning

Annons