Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länstidningen når allt fler läsare – men antalet tidningar minskar

LT:s upplaga minskar, det visar upplagesiffrorna från fjolåret. – Men det är en betydligt mindre minskning än vad jag trodde, säger Lennart Mattsson, LT:s chefredaktör och ansvarig utgivare. Och LT på webben bara ökar.

Annons

Förra året minskade Länstidningens upplaga med 600 exemplar, från 14 300 till 13 700.

– Ja, det ser inte så positivt ut, men det är något som gäller för hela tidningssverige. Minskning ser dock ut att ha planat ut nu, säger Lennart Mattsson.

Procentuellt sett är det ett mindre tapp än det varit något av åren sedan 2005.

– Procentuellt sett ligger LT på ett rikssnitt, säger Lennart Mattsson.

Viktoria Winberg, privatmarknadschef för Östersundstidningar, där LT, ÖP och TH ingår, hade också förväntat sig ett större tapp än det faktiskt blivit.

– Den viktigaste siffran är ändå det totala antalet läsare. Och vi ser ju att antalet läsare inte minskar trots att upplagan gör det, säger Viktoria Winberg

– Vi kan se att webben och e-tidningens läsare hela tiden ökar stadigt. Varje vecka är det mellan 65 000 och 80 000 som läser LT på webben, säger Lennart Mattsson.

Tidningen Härjedalen hade under 2008 en upplaga på 6 900 exemplar, 2007 var det 7 200 exemplar, en tillbakagång med 300 exemplar.

– Det är faktiskt förvånande. Jag trodde inte att minskningen skulle vara så stor. Det är något vi måste titta närmare på och analysera, säger Lennart Mattsson.

Östersunds-Posten tappade 900 exemplar i upplaga under fjolåret, en minskning med dryg tre procent.

Annons