Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsarkitekten ger tummen upp

Länsarkitekt Olle Lundgren tycker att Östersunds kommun gör rätt när de planerar offensivt. – I Östersund finns det ett behov. Ett uppdämt behov och det behövs verkligen bostäder där, säger han.

Annons

Olle Lundgren jobbar som länsarkitekt på länsstyrelsen. Han följer bostadsutvecklingen i alla länets kommuner. Han tycker att utvecklingen med byggande ser positivt ut i Östersund.

– Det har ju tidigare varit problem med personer som överklagar byggplanerna. Där försvinner lätt ett år. Nu har det fallit på plats, säger Olle Lundgren.

Men Olle Lundgren noterar också att samtidigt som Östersund under flera år bråkat med överklaganden mot byggplaner så har grannen Krokom utnyttjat läget och gasat på rejält. Sånghusvallen är bara det senaste exemplet på den satsningen.

– Det är bara att konstatera att Krokom tagit vara på situationen, säger Olle Lundgren.

Östersunds kommunalråd Ann-Sofie Andersson tror att de planer som nu tagits fram för nya bostäder i Östersund behövs.

– Självklart. Vi vet ju att det är en lång kö efter lägenheter. Det är inte bra när det är så, säger Ann-Sofie Andersson.

En sak är hon tydlig med. Det måste gå fort. Fastighetsbolagen ska inte tvingas vänta på byggplanen när de vill sätta igång.

– Det är jätteviktigt att det går att komma igång snabbt. Vi ska ha planen klar när det ska byggas så det inte drar ut på tiden. Det är ändå en lång och stor process med ett bygge, säger Ann-Sofi Andersson.

Hon ger HSB:s planerade två nya fastigheter på Artillerigatan som exempel på att det tar tid att bygga (klart för inflyttning 2011, reds anm). Samtidigt är hon glad för att det byggs hyreslägenheter centralt.

– Det är jättebra. Vi vet att det är ont om lägenheter i centrala stan, säger Ann-Sofi Andersson.

Mer läsning

Annons