Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Langare åtalas efter köp av halvt kilo hasch

Köp av ett halvt kilo hasch innebär att en fjärde person som suttit häktad misstänkt för narkotikabrott åtalas för brottet.

Annons

Det är en 22-åring som är senast ut av de åtalade. Rättegången genomförs i dag. Han misstänks dels för att ha langat hasch till andra personer och för att ha använt hasch själv vid olika tillfällen.

Det finns en bakgrund med avbruten skolgång på gymnasiet hos 21-åringen som åkte fast och häktades i samband med att polisen nystat i uppgifter om ungdomar och deras narkotikahantering.

Enligt åtalet har 22-åringen köpt sammanlagt ett halvt kilo hasch. Han ska vid flera tillfällen ha överlåtit sammanlagt 200 gram till två grannar.

Ytterligare några personer har dragits in i hanteringen eftersom 22-åringen misstänks ha överlåtit hasch även till dessa vid olika tillfällen.

Under utredningen har 22-åringen erkänt att han köpt ett halvt kilo hasch och rökt upp 170 gram själv, framgår det av åtalet.Han har enligt egna uppgifter i förhören sålt hasch till sex personer.

När 22-åringen själv köpte hasch vid ett tillfälle gjordes affären upp inne på en gård på Kyrkgatan i Östersund. 10 gram hasch för 1 000 kronor bytte ägare i mörkret före jul.

De två grannarna, som uppgett att de köpt hasch av 22-åringen, ger intryck av att ha haft ett accelererande missbruk. Grannkvinnan och hennes sambo har enligt egna uppgifter rökt hasch i genomsnitt varje dag sedan 2009.

Mer läsning

Annons