Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsdirektören: Vi har gjort allt rätt

Allt gick rätt till när den nya biträdande landstingsdirektören Nina Fållbäck Svensson utsågs. Hon tillsattes i full enighet med alla representanter i en intervjugrupp och fackliga representanter. Det skriver landstingsdirektören Karin Strandberg Nöjd i ett pressmeddelande.

Annons

Som LT tidigare har berättat har det riktats kritik mot hur det gick till när Nina Fållbäck Svensson tillsattes som biträdande landstingsdirektören.

Enligt Karin Strandberg Nöjd gick allt rätt till. I början våras utsågs en intervjugrupp bestående av representanter för chefer inom landstingsdirektörens stab samt verksamhetsområdeschefer.

En utförlig annons formulerades med beskrivning av arbetsuppgifter och kvalifikationskrav.

Sedan startade rekryteringsprocessen med annonsering på flera olika ställen. Samtliga ansökningar blev offentliga i slutet av maj.

Det fanns 25 sökande och av dessa valde intervjugruppen, tillsammans med fackliga representanter och ledningsstabens personal ut fem personer som kallades till intervjuer.

I slutet av juni gjorde landstingsdirektör Karin Strandberg Nöjd det slutliga valet av att Nina Fållbäck Svensson skulle bli ny biträdande landstingsdirektör.

Det skedde i och full enighet med övriga representanter från intervjugruppen och fackliga representanter. Nina Fållbäck Svensson tillträder tjänsten den 1 november.

Mer läsning

Annons