Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget vill köpa tåg

/
  • I dag samlades landstingsrådet Robert Uitto, s, Monalisa Norrman, v, och Anna Hildebrand, mp för att berätta vad de åstadkommit hittills under mandatperioden.

Mittnabotåget blev en succé, nu vill majoriteten i landstinget investera i ett tågset till.
När det gäller sjukvården läggs politiskt fokus på cancersjukvård och ortopedi.

Annons

Valrörelsen har därmed börjat. I går samlades landstingsrådet Robert Uitto, s, Monalisa Norrman, v, och Anna Hildebrand, mp för att berätta vad de åstadkommit hittills under mandatperioden.
Men de ville förstås berätta hur de ska arbeta vidare också. Här hade de också tagit fram en broschyr som ska delas ut till väljarna.
– Vi har i varje fall gjort en hel del av det vi lovade, säger Robert Uitto och pekar på mammografin som blivit bättre, där dubbelt så många blir kallade i år.
– Satsningarna på psykiatrin fortsätter vi med, dessutom bygger vi ut neonatalvården (vården av nyfödda) och förlossningen eftersom det har varit för trångt.
Robert Uitto pekar även på att förlossningen i Östersund är bäst i Europa på att ta hand om för tidigt födda barn.
Telefontillgängligheten har kritiserats under lång tid. 2003 låg Jämtland sämst till av alla landsting.
– Vi har blivit bättre år efter år, i dag ligger vi strax över medel, fortsätter Robert Uitto. Vi har även lyckats kapa köerna till hörapparat, gråstarrsoperationer och höftledsoperationer.
– Nu är vi även i mål när det gäller att byta värmesystem, samtliga fastigheter har gått från olja till biobränsle, säger Anna Hildebrand.
• En framtida satsning på Mittnabotåget med investering i mer tåg, för miljöns skull, ligger i pipeline för framtiden.
• Psykvården ska få mer resurser liksom satsningar på ungdomsmottagningen.
• Det ska finnas beredskap för att bygga ett framtida sjukhus, ett lämpligt markområde ska skakas fram och de sneglar även på närområden utanför Östersund.
• Cancersjukvården ska ses över. Sjukhuset är duktig på bröstcancer och nu vill majoriteten satsa på fortbildning och rekrytering av egna cancerläkare.
• Dessutom ska riktlinjer arbetas fram för länsutvecklingsfrågor. Redan nu sägs att landstinget ska satsa tre miljoner för att mildra effekterna av arbetslösheten i länet för unga.

Mer läsning

Annons