Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare döms för misshandel

Efter att ha skallat en anhörig i pannan döms en läkare i länet för misshandel till 50 timmars oavlönad samhällstjänst.

Annons

Efter att ha skallat en anhörig i pannan döms en läkare i länet för misshandel till 50 timmars oavlönad samhällstjänst.Skallningen utfördes sedan läkaren reagerat kraftigt på uppmaningen att gå från en bostad där han och anhöriga till honom befann sig.
Enligt tingsrätten agerade läkaren uppsåtligt och skallningen var inte en olyckshändelse i samband med att han böjde sig framåt.
Han döms också att betala 5 000 kronor i skadestånd till sin tidigare hustru, efter att ha gjort sig skyldig till överträdelse av besöksförbud.
I det fallet dröjde han kvar på dagis vid två tillfällen och tog, i strid med besöksförbudet, kontakt med hustrun som kom för att hämta barnen.
Det fanns ett schema med de tider som gällde för honom och enligt tingsrätten framstår läkarens uppfattning, att han skulle vara kvar på dagis tills kvinnan kom, inte som trovärdig.
Han följde även efter när hon och barnen gick till hennes bil. Den som erhållit besöksförbud har rätt att slippa kontakter från den personen.
Även om överträdelsen inte är av allvarligare slag är den inte heller obetydlig och i bägge fallen har läkaren tagit initiativ till kontakt, konstaterar tingsrätten.

Annons