Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare anmäler sjukhuset för trakasserier och diskriminering

En läkare anmäler Östersunds sjukhus till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för trakasserier och diskriminering som har samband med hans etnicitet.

Annons

DO vill nu att landstinget svarar på när de fick kännedom om att läkaren ansåg sig vara utsatt för trakasserier och vilka åtgärder som vidtagits med anledning av händelsen.

Läkaren, som inte har svenskt medborgarskap, kom till Östersund förra året och fick arbete som specialistläkare på en avdelning på Östersunds sjukhus.

I överenskommelsen stod att läkaren skulle genomgå svenskundervisning liksom en svensk hälsovårdskurs.

Men redan på den första avdelningsträffen upplevde läkaren att han blev illa behandlad.

Chefsöverläkaren beskriver han som otrevlig, han fick inte inbjudan att delta i en föreläsning om läkemedel, inte heller fick han något program med rutiner om vad som gällde på avdelningen.

Dessutom har läkaren inte fått den lön han anser sig vara berättigad till.

Både läkarförbundet, chefsöverläkare och andra kollegor har fått ge sina synpunkter på det inträffade till DO och deras syn skiljer sig väsentligt från den anmälande läkarens.

Många säger också att de inte varit närvarande på det möte där de flesta oförskämdheterna skulle ha utspelat sig, eller så har de inget minne av händelserna alls.

Chefsöverläkaren tror att det handlar om språkförbistring och bristande information.

– Det kan även vara en ren efterkonstruktion när läkaren insåg att hans framtid på avdelningen inte längre var självklar, skriver han till DO.

Läkarförbundets representant säger att de tagit kontakt med läkaren som är deras medlem och övriga namngivna personer som nämns i anmälan till DO.

De skriver att .

Läkaren har även uppfattningen att arbetsgivaren brustit i sin utredningsskyldighet av vad han menar vara trakasserier från chefsöverläkarens sida.

Läkarförbundet har varit i kontakt med avdelningschefen som säger att hon inte blivit informerad om att läkaren ansett sig vara trakasserad. Däremot visste hon att samtal fördes med läkaren och läkarföreningen om att avsluta anställningen.

Hon har senare gjort bedömningen att det rörde sig om ett missförstånd mellan två personer och inte en fråga om trakasserier.

Allt bråk resulterade i att parterna kom överens om att läkaren skulle sluta sitt jobb.

, skriver Läkarförbundet.

Mer läsning

Annons