Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna fick haschnoja – knivhögg grannens besökare

Den unga kvinnan fick enligt egen utsaga "haschnoja" och trodde att alla var efter henne. Därmed tog hon kökskniven och knivhögg en man som var på besök hos hennes granne.

Annons

Händelsen utspelade sig på en mindre ort i länet vid förra julhelgen. Kvinnan, som var dryga 20 år, mådde inget vidare. Hon kände sig avvisad hemma hos sin familj över julen. Och på juldagen hade hon druckit alkohol och rökt hasch.
Hos hennes granne pågick en fest dit hon gick, men hon blev avvisad därifrån två gånger. Narkotikan som hon tagit gjorde då att hon fick "haschnoja" och hon trodde att alla festdeltagare var ute efter henne och skulle skada henne.
Kvinnan ringde polisen, men ingen polis kom. Hon kände sig fortfarande paranoid och beväpnade sig med en kökskniv när hon skulle ett ärende till postlådan.
Då träffade hon på en man som var på väg ut från grannens fest. Hon trodde att hon skulle bli attackerad – och högg mot honom för att försvara sig.
Mannen, som var på väg ut från festen, träffades i ryggen och fick ett sju–åtta centimeter djupt knivstick i skulderbladet. Ambulansen kom till platsen och därefter fördes han med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus för vård.
Kvinnan döms nu av Östersunds tingsrätt till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, eftersom man bedömer att hennes missbrukproblem har stort samband med den grova misshandel hon gjort sig skyldig till.
Hade tingsrätten dömt kvinnan till fängelsestraff hade det blivit ett år i fängelse.

Mer läsning

Annons