Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för misshandel och vedstöld

En kvinna i 40- årsåldern döms för miss-handel och stöld av ved.

Annons

Kvinnan hyrde ett hus och sålde den ved som tillhörde husets ägare. Under rättegången hävdade kvinnan att det var husägaren som hade sagt till henne att sälja veden. Tingsrätten bedömde att kvinnan på eget initiativ var den som sålde veden och därför döms hon för stöld. Kvinnan ska betala 3 500 kronor i skadestånd till mannen som ägde veden.

Kvinnan döms också för stöld i ett annat fall. Hon stal 4 500 kronor ur en mans plånbok när hon var på besök hos honom. Kvinnan nekar till detta men den man som hon då bodde hos vittnar om att hon stal pengarna. Hon ska ersätta det stulna beloppet.

Kvinnan har vid ett annat tillfälle slagit en kvinna med ett tillhygge och även tagit stryptag på henne. Vid rättegången nekade kvinnan till brott men det fanns vittnen till händelsen och en polisman hade fotograferat skadorna. För detta döms kvinnan för misshandel och hon ska betala 13 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Kvinnan var också åtalad för olaga hot men den delen av åtalet ogillades. Kvinnan förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och döms därför till 120 dagsböter och skyddstillsyn. Hon ska också genomgå behandling för sitt missbruk.

Annons