Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kundtjänst: Det ska inte vara något problem att ändra

– Det ska inte vara något problem att ändra uppgifterna, det går till och med att ändra direkt på internet, säger Camilla Andersson, som arbetar på Lokaldelens kundtjänst.

Annons
Hon berättar för LT att Lokaldelen köper uppgifterna om privatpersoner från ett annat företag. Men en privatperson ska enligt henne inte behöva ringa dit för att få fel åtgärdade.
– Du kan ju till och med gå in och ändra uppgifterna själv direkt på internet. Och det är det som står där som kommer med i katalogen också, säger Camilla Andersson.
Hon har svårt att tänka sig att det skulle vara ett problem att få uppgifterna rätt även i katalogen. Och menar att om Evy-Ann Mattsson hade ringt henne direkt så kunde hon ändra uppgifterna så att det blir rätt nästa gång katalogen trycks.
– Så har jag alltid gjort och det tror jag att mina kollegor skulle göra också, säger hon till LT.
Men så verkar ju inte vara fallet eftersom att Evy-Ann Mattsons e-post och telefonsamtal under de år som gått, inte fått ett synligt resultat i katalogen.
Och det som står i katalogen 2009 kommer ändå att stå kvar tills 2010 års katalog tryckts.
På internetsökningsfunktionen på Lokaldelen.se finns Evy-Ann Mattson med sin rätta adress, och på sin gamla adress där hon bodde med sambon. Men de står inte som boende där tillsammans, så lite mer rätt är det i alla fall. Men före detta sambon står på adressen och numret till Evy-Anns fritidhus, men inte hon själv.
Lokaldelen köper uppgifterna från företaget Teleadress, men de är ny leverantör för i år.
När LT ringer Teleadress kundtjänst kan de inte svara på om de var leverantör av de uppgifter som står med i katalogen 2009.
Ing-Marie Tillberg, ansvarig för kundservice på Lokaldelen kan inte heller ge ett svar på det.
– Jag ska ta reda på det och försöka få tag i någon som kan ge en förklaring till varför blivit så här, men jag kan inte göra det förrän till veckan, säger hon, till LT på fredagseftermiddagen.
Annons