Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver mer pengar för att kunna behålla rektorerna

Barn- och utbildningsnämnden, Östersunds kommun, begär 1,5 miljoner kronor extra för nästa år för att kunna behålla antalet rektorer som nu finns inom skolverksamheten.

Annons
– Vi fick extra pengar i fjol för att minska antalet anställda som varje rektor har. Det gjordes genom att anställa fler rektorer, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Sandal, s.
Men om det inte får extra pengar nästa år går det inte att behålla den nuvarande organisationen, med följden att anställda får gå.
Beslutet om att begära tillskott fattades när nämnden sammanträdde på onsdagen.
Barn- och utbildningsnämnden beslutade också:
Att fortsätta arbetet med att sänka antalet barn per barngrupp. Det ska ske från och hösten 2010 i område Östersund södra, Östersunds norra samt Lugnvik. Barngrupperna ska i snitt sänkas från 18 till 17 barn. Arbetet med att minska grupperna började hösten 2008 i Brunflo, Lit och halva Frösön. Hösten 2009 sänks antalet i område Torvalla.
Nämnden beslutade också att teknisk förvaltning får i uppdrag att undersöka möjligheterna och planera för tre förskoleavdelningar i centrala Östersund. Förskolorna ska öppna i augusti 2010.
Tre förskoleavdelningar byggs på Östbergets förskola. Hyreskostnaden ökar med 1,3 miljoner per år och investeringen för att bygga om fritidsgårdens lokaler ligger på drygt 14 miljoner kronor. Tanken är att förskolan ska kunna bli skollokal igen om behovet finns i framtiden.
Antagande av principerna för ett nytt resursfördelningssystem. Det ska bli tydligare styrning av hur barn- och utbildningsverksamhetens resurser används. Detaljerna för hur systemet ska fungera ska förvaltningen nu arbeta vidare med.

Mer läsning

Annons