Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen: Vi måste få ordning på campingen

/

Östersunds kommun har på förslag att förbättra ordningen på Yrancampingen. Det kan innebära att campingen ingår helt och hållet i Yranområdet – och Yranbiljett krävs för tillträde.

Annons

– Det har blivit för tungrott med driften av campingen, den kräver mycket polis och vakter, säger Jan Asplund, trafikingenjör vid kommunen.

Campingen vid Yran ligger på Östersunds kommuns mark. De senaste åren har Frösö IF skött driften av själva campingen, som legat i anslutning till festivalområdet.

Men kommunen har insett att campingen har blivit för krävande med tanke på det säkerhetsarrangemang som krävs för att hålla ett vakande öga på besökarna.

– Det har blivit som en fest på campingen i stället. Vem som helst har kunnat fara dit, säger Jan Asplund.

En del campingbesökare har med andra ord inte haft som största intresse att följa spelningarna på Yran. Kommunen har därför börjat titta över hur campingen kan organiseras på ett sätt som medför en bättre ordning och säkerhet.

Än så länge är ärendet på tjänstmannanivå och inget beslut är fattat. Men diskussionerna som nu förs kan leda till att hela campingen blir en del av Yranområdet.

– För att kunna vara på campingen måste man i så fall ha en Yranbiljett, säger Asplund.

För att detta upplägg ska gå i lås måste kommunen nu bara säkerställa att de äger all den mark som campingen kräver. Sedan hyr de ut marken till Yrangruppen. Väljer Yrangruppen att göra det så är det de som i slutändan bestämmer vem som sköter själva driften av campingen.

Annons