Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kräver att försvaret städar upp natursköna Bynäset

/

Annons
Försvaret har kommit fram till att det blir för dyrt och komplicerat att rensa Bynäset för ammunition. Men Östersunds kommun kräver nu att problemen åtgärdas och det natursköna området öppnas.
Som LT tidigare skrivit har Fortifikationsverket kommit fram till att en bit innanför strandlinjen på Bynäset så bedöms riskerna som för stora för allmänheten, på grund av mängden oexploderad ammunition.
Eftersom stigarna runt Bynäset är dess verkliga naturtillgångar och pärlor har kommunen i översiktsplanen tagit upp markområdena kring Bynäset som friluftsområde för allmänheten.
- Kommunen vill därför ånyo och med skärpa framhålla Försvarsmaktens ansvar för en fullständig sanering av området och att detta sker skyndsamt, skriver kommunen i ett brev till Försvarsmaktens högkvarter.
- Det är inte acceptabelt att planerad sanering senareläggs eller prioriteras bort, framhåller kommunalrådet AnnSofie Andersson och kommunchef Bengt Marsh i skrivelsen.
De trycker på att ansvaret för att röja upp efter den verksamhet man bedrivit kvarstår såväl för staten som för alla fastighetsägare.
Annons