Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrare åtalas på 20 punkter

En 22-årig man åtalas för 20 fall av skadegörelse i form av klotter på fastigheter i centrala Östersund.

Annons

Ett av länets i nutid mest omfattande åtal mot en klottrare väcktes i går vid Östersunds tingsrätt. Det handlar om en 22-årig man som är misstänkt för att under ett halvår ha klottrat på olika fastigheter i centrala Östersund. Polisen har länge misstänkt att 22-åringen är huvudman i en grupp som klottrar KMS på husfasader runt om i Östersund.

Mannen åtalas för 20 fall av skadegörelse där han är misstänkt för att med färg ha förstört fasader, balkongräcken, dörrar och inventarier.

Samtliga berörda fastighetsägare har ännu inte lämnat in skadeståndsanspråk, men skadorna och klottersaneringen beräknas ha uppgått till minst 145 000 kronor.

22-åringen har gripits och häktats misstänkt för skadegörelse vid två tillfällen under april. Vid det första tillfället befann sig 22-åringen på en plats där skadegörelse hade förekommit. Bara någon vecka senare togs 22-åringen misstänkt för att ha klottrat på Östbergsskolan och på närliggande fastigheter. Skadorna på Östbergsskolan beräknas kosta 27 000 kronor.

Åklagaren åberopar flera olika typer av bevisning. Dels finns vittnen som sett 22-åringen ägna sig åt att klottra. Dessutom finns foton från den cell 22-åringen suttit i när han varit frihetsberövad, fotona visar vad 22-åringen ritat i cellen vilket enligt åklagaren styrker att det är samma stil och bildspråk som använts vid klottret.

Förutom för skadegörelse åtalas 22-åringen för att i januari ha snattat två sprayburkar med färg på en bensinstation i Östersund.

22-åringen är häktad i väntan på rättegång.

Annons