Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippkort till bad avgörs i nämnd

Östersunds kommun ser inget fel i att upphäva betalda klippkort efter ombyggnaden av Storsjöbadet. Men det finns de som reagerat och nu blir det upp till Allmänna reklamationsnämnden avgöra saken.

Annons

En privatperson har anmält Östersunds kommun sedan hon nekats att använda sitt klippkort på Storsjöbadet.

Kvinnan köpte kortet för några år sedan och betalade 500 kronor för att få bada tolv gånger.

Men vid ett besök på Storsjöbadet i december förra året fick hon veta att kortet skulle bli ogiltigt vid årsskiftet. Detta trots att det inte finns något angivet sista förbrukningsdatum.

Kvinnan anser att hon blivit blåst på ett antal badtillfällen och har därför anmält Östersunds kommun till Allmänna reklamationsnämnden.

– Jag trodde inte att det var sant att de kunde göra så här. Jag blev jättebesviken, säger kvinnan som vill vara anonym.

Kommunen har skickat ett svar på anmälan där man konstaterar att klipp- och andra typer av rabattkort på Storsjöbadet normalt sett gäller i tio år.

Med den giltighetstiden skulle kvinnan ha kunnat använda sitt kort ända fram till i november 2013. Men i det här fallet tycker kommunen att det funnits goda skäl att ogiltigförklara kortet.

Kommunen anser att den renovering och ombyggnad som skett av Storsjöbadet skapat ett helt nytt badhus. Därför tycker kommunen att det är rimligt att upphäva tidigare klipp- och rabattkort för att införa nya rabattsystem.

Kommunen skriver till Allmänna reklamationsnämnden att man i tidningsannonser och på Storsjöbadet informerat om att klippkorten skulle bli ogiltiga vid årsskiftet. Därmed menar kommunen att alla som ägt gamla kort haft en möjlighet att hin na utnyttja dem.

Kvinnan håller inte med och säger att hon inte fått någon information om klippkortens sista förbrukningsdatum och att hon därför vill få saken prövad av Allmänna reklamationsnämnden.

– Jag tycker de resonerar konstigt. Efter det här kommer jag absolut inte att köpa något nytt klippkort men om de låtit mig simma mina kvarvarande gånger så skulle de ju haft kvar en nöjd kund.

Mer läsning

Annons