Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkul på Stortorget

/
 • Oskar Karlberg, 4 år, och lillebror Oliver,   2 år, från Siljansnäs i Dalarna var på besök hos mormor i Östersund. Och då passade de på att hälsa på jultomten som bjöd på godis på Stortorget. ”Jag önskar mig spel och Byggare Bob-     leksaker, sa Oskar. Foto: Håkan Luthman
 • Oskar Karlberg, 4 år, från Siljansnäs i Dalarna var på besök hos mormor i Östersund. Och då passade de på att hälsa på jultomten som bjöd på godis på Stortorget.
 • Inte bara tomten fanns på Stortorget och firade Julkul – även Storsjöodjuret Birger var på plats. Syskonen Cain Och Crisanna, 6 och 4 år gamla, passade på att få sig en kram.
 • Ett populärt inslag bland alla unga besökare var klappjakten i snöhögen bakom tomten. I högen hade tomten och hans nissar gömt ett stort antal julklappar och på en given signal var det fritt fram att gräva fram alla klapparna. Saga Ledin, 6 år, hittade en vattenpistol under en snöklump.
 • Tomten hade hela dagen hjälp av sin egen nisse, Jonatan Persson, som bjöd på julgodis.
 • Tomtens tama renar fanns som sig bör på plats på torget. Men ibland var de bestämda och lät sig inte klappas hela tiden. Då räckte det med att beskåda dem.”Jag gillar hästar, många av grannarna hemma har hästar”, sa Jonas Hedman, 5,5 år från Åspåsnäset, från ponnyns rygg. Och sedan skulle han träffa tomten och berätta att han önskade sig en radiostyrd monstertruck i julklapp.

Kylan och snålblåsten hade kopplat greppet om Stortorget i Östersund. Men glögg, kolbullar och vara vinterkläder värmde besökarna som till största delen bestod av barn.

Annons

Det var ett digert program från tidig morgon till sena eftermiddagen på Stortorget när IFK Östersund ordnade med Julkul på Stortorget. Runt granen var det dans, från en scen skrålade julmusiken och i en pampig stor röd stol satt självaste jultomten och tog emot barnens önskningar.

Mer läsning

Annons