Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourtandvården kan hamna hos Certus

Det finns planer på en jourtandvård inom Certus när folktandvården flyttar dit. Men fortfarande är det endast folktandvårdens tandläkare som står för jourtandvård i länet.

Annons

För en tid sedan blev jourtjänstgöringsavtalet klart för folktandvårdens mottagningar i länet från 1 april och ett år framåt.Schema ska läggas och en person ska utses som jouransvarig, som tidigare år.

Fortfarande är det endast tandläkarna inom folktandvården som ställer upp på jourlistan.

– Vi fortsätter diskutera med privattandläkarna men vi har inte fått med dem än, säger tandvårdschefen Kristin Gahnström Jonsson. Det skulle bli enklare om de vore med också. Diskussionerna går i varje fall framåt.

Skulle det gå lättare om det fanns en jourmottagning inom folktandvården i Östersund?

– Under förutsättning att det inte höjer kostnaden för oss. Den frågan diskuteras inför framtiden, säger Kristin Gahnström Jonsson vidare.

– När vi flyttar till Certus kan vi se den möjligheten. Men det kommer endast att bli jourverksamhet under veckorna, helgerna är det svårt att få till.

Hon funderar lite kring om en tandläkare då skulle åka till Östersund för att ha jour och hur mycket högre kostnad det skulle bli för folktandvården då.

– Då skulle det bara handla om akuttandvård, inget annat.

Mer läsning

Annons