Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannes tar över fredagskvällarna i Gamla kyrkan

/
  • Som ny ledare för verksamheten i Gamla kyrkan på fredagskvällar tar Johannes Paulsson sikte på att skapa en välkomnande atomsfär för besökarna. Foto: Henrik Flygare

Från i kväll blir det fortsatt verksamhet i Gamla kyrkan på fredagskvällar.

Annons

Sedan prästen Eva Jemn slutat är det Johannes Paulsson som tagit över hennes roll under hösten.

– Ungdomar är en målgrupp som vi försöker nå ut till med det här men alla som vill är välkomna, säger Johannes Paulsson.

Fredagskvällarna inleds med gudstjänst klockan 21.30. Sedan fortsätter det fram till klockan 01.00 med kvällsaktivitet och fika enligt det upplägg som tidigare fått verksamheten att delvis blomstra.

Tanken är att man också ska engagera några som kan bidra med sång- och musikuppträdanden.

– Vi vet inte hur det ser ut med antalet ungdomar som är ute på fredagskvällarna nu och vi får köra några gånger innan den bilden klarnar, enligt Johannes Paulsson.

Han har tidigare deltagit i verksamheten som frivillig och efter studier är han Johannes tillbaka i ledarrollen som präst.

Vid sin sida har han fyra, fem anställda i församlingen som har liknande uppgifter som de frivilliga tidigare hade.

Senare i höst ska man stämma av hur omstarten i Gamla kyrkan utfallit.

Den senaste tiden har de politiska turerna om Gamla kyrkan varit många. För drygt en vecka sedan grävdes stridsyxan ner när kyrkoherde Gunnar Prytz presenterade en uppgörelse i åtta punkter mellan kyrkorådet och honom.

Av den framgår att verksamheten i Gamla kyrkan fortsätter med ledningsgruppens stöd, utan indragning av personal och nuvarande verksamhet.

Arbetsmiljön i Gamla kyrkan ska anpassas till den verksamhet som bedrivs. På sikt är ombyggnad av lokalerna en aktuell fråga i sammanhanget.

Mer läsning

Annons