Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jim fick besked om sparken via sms från arbetskamrat

/
  • Bob Persson, vd för Persson Invest, beklagar på det sätt som Jim Johansson fick uppsägningsbeskedet.Foto: Hans-Råger Bergström

Bilbolaget i Sollefteå säger upp fem av sina anställda. En av dem är Jim Johansson och han fick först beskedet via ett sms från en arbetskamrat!
– Jag höll på att sätta kaffet i halsen, säger han.

Annons

Jim Johansson är pappaledig och var därför inte på sitt arbete på Bilbolaget förra fredagen när beskedet gavs vid ett möte med personalen. Han tycker att arbetsgivaren agerade fel som inte berättade det för honom först.

– Först senare ringde ett ombud och berättade att jag hade blivit uppsagd.

Efter att ha jobbat 13 år på Bilbolaget i Sollefteå kom beskedet som en chock.

– Jag var aldrig orolig för mitt jobb.

Jim Johansson menar också att han inte fick någon bra förklaring till varför han blev uppsagd.

– Det enda de sa var att de hade diskuterat att jag inte hade rätt kompetens, men när jag frågade hur de hade kommit fram till det fick jag inget svar.

Jim Johansson skickade sedan ett mejl till Bob Persson som är vd och koncernchef för Person Investkoncernen, som Bilbolaget är dotterbolag till.

– Jag ville bara göra honom uppmärksam på hur uppsägningen gick till, säger Jim Johansson.

Bob Persson har svarat på mejlet där han skriver att han förstår att de anställda är upprörda över det som har hänt. Han beklagar också att Jim Johansson först fick beskedet via sms från en arbetskamrat.

– Det ska inte gå till så här. Antagligen hann någon av de anställda skicka i väg ett sms innan någon hann meddela dem som var drabbade, säger Bob Persson till LT.

Han förklarar också att Bilbolaget i Sollefteå har en ny platschef som har varit pressad nu när lågkonjunkturen har blivit kännbar.

– Hon har varit både stressad och pressad över de besvärliga tider som är nu, men jag hoppas att hon har skött allt bra ändå, säger han.

Johan Redhe, vd på Bilbolaget, menar att allt gick rätt till vid uppsägningen.

– Men jag beklagar självklart om det finns de som känner sig orättvist behandlade, säger han.

Jim Johansson arbetskamrat Sven-Olov Näslund, som också blev uppsagd förra veckan, är dock kritisk till hur uppsägningen har skötts.

– Vi blev i och för sig tidigt informerade om att företaget skulle skära ner men platschefen har hela tiden sagt att vi inte behöver vara oroliga. Vi har invaggats i falsk trygghet, säger han.

Han är ändå mest upprörd över att företaget inte meddelade Jim Johansson om uppsägningen innan de höll mötet.

– Det var rent ut sagt klantigt av dem. Fruktansvärt fegt också, som en käftsmäll, säger Sven-Olov Näslund.

Mer läsning

Annons