Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland: Åtta av tio äldre stängs inne

Åtta av tio äldre i Jämtlands län kan inte komma ut när de har lust. I det fallet har de äldre i vårt län det sämst i landet. Främsta orsaken är tidsbristen för de anställda inom äldreomsorgen.

Annons

Det visar en undersökning bland 871 undersköterskor och vårdbiträden i landet som fackförbundet Kommunal har gjort.

Och problemen som de såg för tio år sedan kvarstår.

– Det är grymt, säger Jöns Bertil Eriksson, ordförande för PRO i länet. Många av dem sitter dessutom ensamma hemma i en lägenhet och har ingen att prata med heller.

Undersökningen visar också att nästan varannan äldre inte har möjlighet att gå till sin vanliga mataffär och närmare fyra av tio av de äldre har inte rätt att vara med och bestämma sina tider och rutiner.

– Ändå predikar de om att de äldre ska själva få bestämma, säger Jöns Bertil Eriksson irriterat. Nu ska de dra in 100 miljoner i Östersunds kommun så inte blir det bättre.

– Det är bara pengar som existerar i dag, solidaritet och mänsklighet finns inte.

Undersökningen visar att de äldres rätt att komma ut varierar. De största tidsbristerna finns i mindre kommuner. Det är Jämtland, Gävleborg och Värmlands län som ligger sämst till vad gäller de äldres rätt att komma ut.

I dag arbetar runt 210 000 av Kommunals medlemmar inom äldreomsorgen.

Det är undersköterskor och vårdbiträden som varje dag möter de äldre.

Undersökningen visar att mer än nio av tio känner en stark stolthet över sitt jobb och har ett gott självförtroende när det gäller yrkesskickligheten.

Det som oroar är att många säger att de inte kan påverka sin arbetstid eller att de har en lön som det inte går att leva på.

– Det behövs inga fler utredningar eller flera tal från arbetsgivare, säger Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn till Kommunalarbetarens webbupplaga.

Hon är, enligt tidningen, orolig för kommunernas dåliga ekonomi och menar att verksamheterna inte har återhämtat sig efter 90-talets försämringar.

– Färre personer ska göra lika mycket, eller lite till, och det fungerar inte. Vill vi ha en värdig äldreomsorg så måste vi inse att det krävs personalresurser.

Hon tror också det går att komma långt med bra chefer som ser till att äldreomsorgspersonalen får en chans att planera dagen tillsammans med de äldre.

– Det handlar om att ha en bra arbetsorganisation, säger hon till Kommunalarbetaren.

Mer läsning

Annons