Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtar hämtade idéer på Nya Zeeland

En grupp jämtar åkte till Nya Zeeland för att få inspiration om landets framgång kring turism. Nu är det hemma och ska med denna kunskap utveckla Jämtland Härjedalens Turism.

Annons
För en vecka sedan kom ett gäng på 21 deltagare hem från en studieresa i Nya Zeeland.
Varje år utförs denna studieresa av Turismnäringen i länet med syftet att förbättra turismen. Huvudsyftet denna gång var att studera året-runt turism.
– Anledningen till att vi besökte Nya Zeeland var just för att de har en riktigt bra turism utveckling där, säger Ingrid Hedlund från Jämtland Härjedalen Turism.
Just nu håller deltagarna på att skriva rapporter om resan där de sammanställer det de har lärt sig och de intryck det fick av Nya Zeelands turism.
– Vi lärde oss mycket om värdskap. Nya Zeeland är väldigt duktiga på den biten. Det känns väldigt äkta hos dem och de är superduktiga på att ta emot gäster. De lyfter fram sin kultur och hänvisar allting till maorierna som är deras folk, säger Ingrid Hedlund.
Med denna studieresa har representanter från länets destinationer samt Länsstyrelsen och JHT lärt sig att Nya Zeeland väver in kulturen i alla dess aktiviteter.
De jobbar mycket med värdskap och när det gäller att sälja en produkt är hela konceptet väl genomtänkt redan från början till slut enligt Ingrid Hedlund.
Redan när deltagarna sätter sig på bussen tas de emot och blir informerade i form av filmer, bilder samt andra medel. Och under hela bussresan händer det saker enda till slut destination.
– Hela konceptet med merförsäljning tror vi kan lära oss mycket kring våra aktviviteter, det här är något vi vill satsa på, säger Ingrid Hedlund.
Annons