Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget höghus på Valhall än – övriga planer godkändes

Östersundbostäders planer på Valhall har gått en krokig väg men nu har det gått i mål, till hälften. Kommunfullmäktige klubbade igenom detaljplanen i går, undantaget för punkthuset.

Annons

Det innebär att cirka 64 nya lägenheter skapas genom att bygga på befintliga hus i området Valhall 1 och 2 med en våning. Bostadsområdet ligger utefter vägarna Fagerbacken och Krondikesvägen. 18 december beslutade regeringen att upphäva miljö- och samhällsnämnden beslut som tidigare i månaden godkänt detaljplanen för hela området, både påbyggnaden och höghuset.

Men regeringen menade att ett höghus, i och med att det inte hör till vanligheterna i Östersund, är av sådan principiell beskaffenhet och större vikt att frågan om att anta planen borde ha prövats av fullmäktige.

De flesta av de 95 synpunkter som tidigare kommit in vad gäller detaljplaneförslaget rörde framför allt punkthuset, ett höghus med 50 lägenheter som fanns med i det tidigare förslaget. I och med kommunfullmäktiges beslut skjuts höghuset på framtiden, och undantas från detaljplanebeslutet.

Mer läsning

Annons