Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget alkoholtillstånd för Julgalet – i år heller

En stor julgala, "Julgalet", är planerad att äga rum i Östersund vid två tillfällen kommande månad. Men precis som med fjolårets evenemang ges inget alkoholtillstånd.

Annons
Det beslutade socialnämnden i Östersunds kommun i förra veckan.
– Det är ett Göteborgs- baserat bolag som står bakom konceptet. I sin tur har de engagerat en lokal entreprenör för att sköta restaurangbiten. Men det finns en person med i det bolaget som gör att vi inte kan bevilja ett alkoholtillstånd, säger Stefan Konradsson, v, socialnämndens ordförande.
Julgalet är planerat till en hangar på före detta F4-området, precis som i fjol. På hemsidan julgalet.se stod förra veckan att läsa om evenemangets innehåll.
Två datum finns för Östersund, 21 och 22 novmeber. Pistvakt, Afrodite, Sahlene, Stefan Gunnarsson, Smalare än Thord och Babsan är artisterna tillsammans med julmat, dans och middagsunderhållning av Wallmans Schlagerbar.
Enligt Stefan Konradsson informerades den lokala entreprenören om att kommunen inte skulle ge alkoholtillstånd om just en person var inblandad.
– Det är så tråkigt att vi trots allt kan hitta den personen som inblandad i företaget när vi tittar på entreprenörens papper. , säger Stefan Konradsson.
– Och så vitt jag vet har de inte heller livsmedelstillstånd än, säger han.
I fjol var ett liknade evenemang planerat. Men i slutet av oktober ställdes galan in eftersom att de inte fick alkoholtillstånd.
Socialnämndens grund då var dels att ägarna till eventbolaget som skulle arrangera det hade haft långvariga problem att betala skatt samt att nämnden inte kunde se någon giltigt avtal hos Vasallen för hyra av hangaren. 2 500 personer hade då redan bokat biljett och betalat.

Mer läsning

Annons