Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen alkohol på Eventhuset

Socialnämnden i Östersunds kommun beslutade i tisdags att dra in Eventhusets tillstånd att servera alkohol.

Annons

Anledningen till beslutet är att de som driver Eventhuset inte har hållit sig till de villkor som gällt för att de ska få servera alkohol.

I tillståndet står klart och tydligt att Eventhuset ska meddela kommunens tillståndsenhet när de har tänkt att arrangera olika tillställningar.

Det har de inte gjort och därför mister de rätten till alkoholservering.

– Det är egentligen inte så konstigt. Meddelar de inte när de ska ha något event så går det ju inte att veta när man kan göra tillsyn, säger Stefan Konradsson, v, som är ordförande i socialnämnden.

Han berättar att kommunens alkoholhandläggare har stött på Eventhuset men att de inte verkar ha brytt sig så mycket om att korrigera sina bristerna.

Stefan Konradsson säger också att det verkar som att Eventhusets ansvariga har fått för sig att de kunnat meddela kommunens livsmedelsavdelning att de haft restaurangverksamhet och att det skulle ha räckt för att meddela ett event för att få servera alkohol.

Vad som kommer att hända med lokalerna på Prästgatan är osäkert nu när Eventhuset har aviserat att de tänker avsluta sin nuvarande verksamhet.

Mer läsning

Annons