Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingegerd fixar bullen till kaffet när hövdingen bjuder på fest …

/
  • Öppet hus-dagen på residenset är över. Landshövding Britt Bohlin tar en kopp och en bulle tillsammans med sin husfru Ingegerd Pahlm som hållit i många av trådarna.Foto: Håkan luthman
  • Vädret hade kanske kunnat vara bättre men Ingegerd Pahlm konstaterar att det ändå kom mer än ett par hundra personer under dagen.
  • Ordning i besticklådan.”En av de bästa sakerna med jobbet är att få arbeta  i en så fin miljö som det här”, säger Ingegerd Pahlm.

Hon är en av nyckelpersonerna för att verksamheten kring landshövdingen ska fungera. Samtidigt lite av en doldis. Hade det inte varit för Ingegerd Pahlm så hade det heller inte funnits 600 bakverk att bjuda på inför länsstyrelsens öppet hus-dag i helgen.

Annons

Hon kallas för husfru. En titel hon haft i cirka tio år nu. Ingegerd Pahlm är inne på sin tredje landshövding, från Kristina Persson via Maggi Mikaelsson och nu Britt Bohlin. Hennes roll är att sköta om den avdelning i länsresidenset som kallas för representationsvåningen.

– Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att sköta om lokalerna här och se till att allt fungerar som det ska vid olika tillställningar. Det handlar till exempel om städning, tvättning och planering inför händelser.

Just i helgen var det dags för den årligen återkommande öppet hus-dagen på residenset. Ett evenemang med en rad olika aktiviteter och händelser. Också fika förstås. Mellan 200 och 250 personer dök upp, de flesta ville ha kaffe och bulle.

– Jag har väl bakat ungefär 300 bullar och lika många kakor inför det här, berättar Ingegerd Pahlm.

Det märks att hon gillar sitt jobb. Själv säger hon att mycket handlar om atmosfären i byggnaden.

– Jag älskar hus och det här huset är det något särskilt med. Det är högt till tak och en lugn miljö, inte lika fullt med saker som man har där hemma.

Ingegerd Pahlm gillar också att hon får träffa många olika människor i sitt arbete.

– Det kan handla om ministrar eller andra som kommer på besök och övernattar i residenset. Kungen till exempel.

Jo, det stämmer. Konungen har serverats frukost av Ingegerd en och annan gång. Men celebra besök i alla ära, det är ändå lokalerna och det enkla som Ingegerd uppskattar mest med sitt arbete i residenset.

– Många gånger är det ju hektiskt och stressigt men en sak som jag gillar är när jag bara får sitta och mangla servetter och filosofera i lugn och ro.

Mer läsning

Annons