Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga besked från Maud Olofsson om varselsamordnare i länet

/

Regeringen lämnar inget besked om att länet får en varselsamordnare. Det framgår av näringslivsminister Maud Olofssons svar på frågan som ställts av länets riksdagsledamot Berit Andnor, s.

Annons
Berit Andnor har frågat varför Maud Olofsson ännu inte utsett en samordnare för länet trots att cirka 1 000 personer varslats om uppsägning . Sett på hela arbetskraften är det den högsta siffran i landet, menar Andnor.
Andra län som drabbats av många varsel har fått en varselsamordnare, enligt Andnor.
Näringsministern har svarat att regeringen kontinuerligt överväger behoven av samordning av insatser beroende på utvecklingen i enskilda regioner i olika delar av landet.
- Det är ett helt intetsägande svar som inte på något sätt svarar mot den oro som finns bland de människor i vårt län, som nu riskerar arbetslöshet. När ett hus brinner kan man inte sitta och vänta på att elden ska ta sig ännu mer, man måste se till att börja släcka direkt, säger Berit Andnor.
Förutom en samordnare vill hon också se ett stimulanspaket, som socialdemokraterna föreslagit i riksdagen. Detta för att förhindra att det blir en djup och långvarig lågkonjunktur med massarbetslöshet.
- Men regeringen sitter passiv och gör ingenting, säger Berit Andnor, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons