Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... i väntan på Storsjöns Medvind

/
  • Det är sjätte året som Vinterparken byggs upp. Håkan Åvall är fortfarande fascinerad av konceptet. ”Tre minuter från gågatan finns det här. Det är rätt fantastiskt”, säger han.Foto: Ulrika Andersson

Vinterparken öppnar den sjunde februari. Men arbetet med att förvandla Badhusparken till ett nöjesfält i snö och is har redan börjat.
– Vi kommer att ha öppet sju dagar i veckan ända fram till sista april, säger Håkan Åvall, ”överhövding” för Vinterparken.

Annons

Traktorer som åker fram och tillbaka med snölass.

Snickare som ställer upp ett ”Yranstråk” i vintertappning med sportbutik, matbodar och ett vinterbad som redan har öppnat.

Sedan förra onsdagen är det full fart nere i Badhusparken. Precis som tidigare år så är det Storsjöyran AB som ansvarar för Vinterparken. Och precis som tidigare år är det Håkan Åvall som håller i trådarna kring allt som kommer hända i Badhusparken.

–Vi är tio personer som kommer att jobba med Vinterparken under säsongen, säger han när Länstidningen träffar honom i en paus i arbetet.

Som med alla former av uteaktiviteter har vädret en stor roll. Tidigare vintrar har det varit lite si och så med kylan.

Men nu verkar det som om Håkan Åvall och hans medarbetare på Vinterparken fått vädergudarna på sin sida. De närmaste veckorna ska bli kalla.

– Om prognoserna stämmer så kommer det bli toppen. Snön som tidigare legat på isen har smält bort. Den höll upp värmen. Så nu blir det perfekt, säger Håkan Åvall.

Han hoppas på ordentlig ökning av kärnis de kommande dagarna. Då kan hans mannar komma ut med sina traktorer och börja preparera isbanan Medvinden.

Annons