Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudmannen frihetsberövad på nytt

Den misstänkte huvudmannen vid den brutala misshandeln med basebollträ i somras är återigen frihetsberövad. Detta efter att det framkommit nya uppgifter om brottet.

Annons

Den man i 30-årsåldern som misstänks ha varit huvudman vid en brutal misshandel i somras, är än en gång anhållen misstänkt för inblandning i misshandeln.

– Han kom in frivilligt i måndags eftersom han var efterlyst, säger kriminalkommissarie Kjell Wedin vid Jämtlandspolisen.

Varför var han efterlyst?

– Det hade tillkommit nya uppgifter i ärendet som gjorde att åklagaren ville höra honom igen, säger Kjell Wedin.

Det var sent en lördag kväll i somras som tre maskerade män trängde sig in i lägenhet i centrala Östersund och misshandlade den man som fanns i lägenheten. Enligt åklagaren delades det ut golfsvingar med basebollträn Misshandeln bedömdes som så pass grov att brottet rubricerades som mordförsök.

Den man som utsattes för slagen skadades svårt och var tvungen att vårdas på Östersunds sjukhus under en tid. Såväl de misstänkta gärningsmännen som offret har en gedigen kriminell historia.

I slutet av oktober häktades två män som misstänks ha deltagit vid misshandeln. De har fram till igår varit häktade för medhjälp till grov misshandel. Vid gårdagens omhäktning beslutade tingsrätten försätta en av de misstänkta medhjälparna på fri fot. Han omfattas dock av reseförbud och anmälningsskyldighet. Den andre misstänkte medhjälparen får dock tillbringa julhelgen på häktet.

Den misstänkte huvudmannen saknades länge, men i slutet av november kunde mannen gripas. Han häktades misstänkt för grov misshandel. Mannen överklagade häktningen och hovrätten valde att försätta honom på fri fot. Men sedan i måndags är mannen återigen frihetsberövad som misstänkt huvudmän för brottet.

– Vi har jobbat mycket med det här ärendet. Det är för väl att vi kommit så här lång, säger Kjell Wedin.

Annons