Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB grep in när Östersundsbostäder inte ville hjälpa till

/

Äntligen har bostadssituationen ordnat sig för Johanna Moxell och Martin Segersten. HSB förbarmade sig över de hemlösa ungdomarna efter att Östersundsbostäder kastat ut dem från bostadskön.

Annons
I somras berättade LT om Johanna Moxell som en längre tid stått i Östersundsbostäders bostadskö. Precis när hon skulle tacka ja till en lägenhet som hon erbjudits fick hon veta att hon inte längre var aktuell som hyresgäst.
Anledningen var att Johanna Moxells medsökande sambo hade en skuld hos kronofogden. Av den anledningen sparkades hon ur kön.
Med tanke på den bostadsbrist som råder i Östersund kände Johanna och Martin att situationen var smått hopplös. Under hösten har det unga paret tvingats bo provisoriskt i ett litet gårdshus i Krokom. Men uppvärmningen i den lilla stugan fungerade dåligt och sitationen började till sist att bli akut.
- Det var riktigt kallt, ibland bara några få grader. Man ville helst inte stiga upp ur sängen, berättar Martin Segersten.
Precis när läget var som mest hopplöst ringde en person från HSB och berättade att de hade en lägenhet i centrala Östersund som kanske kunde passa för Johanna och Martin.
- Det kändes som det var sista räddningen för oss, säger Martin Segersten.
- Ja, det var verkligen en stor lättnad, fyller Johanna Moxell i.
Den som tog initiativet från HSB:s sida var Claes Steen som har ansvar för det bostadsområde där Johanna och Martin bor i dag.
- Jag läste ju om det här i LT och blev lite brydd över deras situation. Så jag ringde och pratade med min chef och vi kom fram till att vi skulle erbjuda dem en lägenhet som blivit ledig.
Han säger att han reagerade på den situation som ungdomarna befann sig i och ville göra en insats för dem. Nu bor de båda på ett förstahandskontrakt i en liten tvåa i Karlslundsområdet.
Efter LT:s artiklar om att Johanna Moxell kastats ut från bostadskön så lovade Östersundsbostäder att hon skulle få tillbaka sin köplats. Men trots att det gått nästan ett halvår sedan dess så har hon inte hört ett ljud från företaget.
Annons