Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hot utreds vidare

Sedan slutet av förra veckan arbetar polisen med att utreda hot mot OSD, före detta Folkets hus i Östersund. Ett av hoten som riktades mot verksamheten lämnades under fredagskvällen till Länstidningen.

Annons

Sedan i torsdags utreder polisen hot riktat mot OSD. Enligt uppgift rör det sig bland annat om ett handskrivet brev där hotelser framförs med kopplingar till ett arrangemang i lokalerna. LT skrev om händelsen i fredags.

Men det handlar om flera hot, inte bara det handskrivna brevet, utan även hot som lämnats på andra sätt. Polisen arbetar med att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom.

Ett av hoten, också det riktat mot OSD, lämnades till Länstidningen.

– Hotet som LT fick var skriftligt och handlade om OSD. Det händer någon gång ibland, men det är inte alls vanligt, att vi får sådana hot till redaktionen. Jag gjorde bedömningen att det var allvarligt och därför tog jag kontakt med polisen, säger Lennart Mattsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen.

Anders Wikberg är vd för OSD.

– Jag vill inte kommentera vad hoten bestod i eftersom polisen håller på att arbeta med att utreda det. Vi tar hoten på allvar men är inte oroliga, säger han.

Han har arbetat i branschen sedan 1980-talet.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare, säger Anders Wikberg.

Länstidningen har sökt den ansvarige för utredningen hos Östersundspolisen, Sanna Mattsson, under tisdagen utan att lyckas.

Annons