Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppades på 10 miljoner men fick 2 533 kronor

Sjukvårdens insamlingsstiftelse blev ett riktigt praktfiasko. Grundarna hade hoppats på 10 miljoner kronor i insamlade pengar. Det blev ynka 2 533 kronor.

Annons

Våren 2009 startades ett upprop för att bilda Sjukvårdens insamlingsstiftelse i Jämtlands län. Syftet med stiftelsen var att samla in pengar till medicinsk utrustning som skulle komma sjukvården i länet till godo. Det i sin tur skulle leda till att patienter från Jämtlands län oftare skulle kunna vårdas på hemmaplan och därmed slippa resor till Umeå.

LT har tidigare berättat att stiftelsen planerade att läggas ner om man inte fått ihop 50 000 kronor innan nyår. Målsättningen var dock mycket högre. Stiftelsens grundare hade kalkylerat med att 100 000 jämtar och härjedalingar skulle kunna bidra med 100 kronor i genomsnitt. De hoppades också att länets företag skulle kunna ge cirka 100 kronor per anställd. Siktet var inställt på att samla ihop 10 miljoner kronor det första året.

Men stödet från befolkningen och företagen uteblev. Vid en summering nyligen hade stiftelsen samlat in 2 533 kronor. Grundarna skriver i ett pressmeddelande: "Det är tacksamt men ynkligt att inte fler inser vårt behov."

Eftersom insamlingen blivit ett sådant praktfiasko så kommer insamlingsstiftelsen att läggas ner. Den summa som samlats in går till Hjärt- och lungfonden.

Annons