Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny ägare av Frösö zoo

/
  • Barbro Hägg äger bland annat Ölands djurpark, som är en av södra Sveriges största turistanläggningar.

Till årsskiftet kommer Frösö zoo att byta ägare om alla planer går i lås. Ny ägare ser ut att bli Barbro Hägg, som nu är vd för Ölands djurpark.

Annons

– Det stämmer att jag är mycket intresserad av att ta över Frösö djurpark, säger Barbro Hägg. Men jag vill betona att inget är klart än med affären.

Hägg har vid ett flertal gånger varit upp till Frösön för att titta på Jämtlands största turistattraktion och hon säger till Länstidningen att Frösö zoo är en fin liten djurpark.

– Blir det affär så kommer jag inte att ändra på så mycket, fast några nya idéer har jag redan funderat på, säger hon.

Barbro Hägg, 61 år, kommer ursprungligen från Skåne och bor nu i Färjestaden på Öland. Förutom att hon äger Ölands djurpark sedan år 2000, sitter hon i styrelsen för ett antal företag i turismbranschen. En del av företagen äger hon tillsammans med sin son.

Ölands djurpark har vuxit från att från början bara vara en bondgård till en av södra Sveriges största turistanläggningar och under fjolåret slogs publikrekordet med drygt 300 000 besökare.

2005 blev Barbro Hägg utnämnd till årets företagare i Mörbylånga kommun.

Hon var också en av många svenskar som skadades vid tsunamikatastrofen i Thailand, julen 2004. Efteråt har hon varit starkt kritisk till hur den svenska regeringen kötte räddningsinsatsen av svenskar.

Hägg säger att vid en affär så kommer hon troligen att flytta upp till Jämtland.

– Det finns mycket, förutom djurparken, som är intressant runt Östersund. Men jag kommer ändå att fortsätta att driva min djurpark på Öland, säger hon

Nyhetschefen på Kalmartidningen Östra Småland, Gunilla Persson, säger i en kommentar att det skulle vara en stor förlust för regionen om Barbro Hägg flyttade från Öland.

– Hon är den drivande kraften här i området vad det gäller turistfrågor och hon är en av dem som för utvecklingen framåt i kommunen.

Annons