Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höghus i Marielund på gång igen

/

Nu gör Östersunds kommun ett nytt försök med att driva igenom ett 16 våningar högt höghus i Marielund.

Annons

Östersundsbostäders satsning på att bygga ett så kallat punkthus i Marielund mellan Fagerbacken och Krondikesvägen i Östersund, stoppades tillfälligt förra sommaren då byggplanerna överklagades till regeringen.

Enligt överklagan var det inte rätt att facknämnden prövade detaljplanen. Punkthusets inverkan på stadsbilden var av allmän betydelse och skulle ha prövats av högsta instans – kommunfullmäktige.

Nu gör kommunen ett nytt försök och ställer ännu en gång ut et förslag på ändrad detaljplan i området. Enligt förslaget skall höghuset rymma 56 lägenheter när det är klart och själva markytan där huset ska stå får vara max 365 kvadratmeter.

Och höjden på fastigheten beräknas bli högst 45 meter. Det högsta bostadshuset i kommunen i dag är på sju till åtta våningar och är mellan 20 till 24 meter högt.

”Eftersom att det fortfarande är väldig brist på hyresrätter i Östersund vill Östersundsbostäder att frågan rörande punkthuset prövas på nytt utan några förändringar i förslaget”, står det i planbeskrivningen.

Hela byggprojektet i Marielundsområdet omfattar sammanlagt 120 lägenheter (med punkhuset) med påbyggnader av lägenheter som just nu genomförs. Projektet beräknas kosta 240 miljoner kronor.

Detaljplanen ställs nu ut och berörda parter har möjlighet att tycka till om satsningen fram till 11 oktober.

Mer läsning

Annons