Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade bostadsnyckel – stal dator och tv

En man i 30-årsåldern döms till åtta månaders fängelse för olaga hot, ofredande, stöld, grov stöld, häleri, våldsamt motstånd, överträdelse av besöksförbud mot fyra olika målsägande.

Annons

Mannen döms för häleri då han köpt en stulen datorskärm. Vidare döms mannen för grov stöld då han i en bostad i Umeå tagit sig in i bostaden och stulit saker. Gärningsmannen har själv berättat att han hittade nyckeln till lägenheten i en sko utanför bostaden och att han gick in plockade med sig en stationär dator. Han gick hem och lämnade datorn. På väg tillbaka hittade han en kundvagn utanför en skola, han tog med sig kundvagn och körde i väg med tv:n i kundvagnen. Tv-apparaten gick dock sönder under färden i kundvagnen och han slängde den senare. I övrigt har gärningsmannen lite oklara minnen från vad som hände och vad han tog med sig från bostaden.

Mannen döms också för ofredande då han hotat ett par under en bussfärd. När polis skulle gripa gärningsmannen efter bussfärden så försökte han ta sig loss och uppträdde på sådant sätt att poliserna var tvungna att ta ut honom ur bilen och sätta handfängsel på honom. Mannen döms därför även för våldsamt motstånd.

Mannen erkänner att han stulit några USB-minnen och döms därför för stöld.

Vidare döms mannen för olaga hot och överträdelse av besöksförbud då han kontaktat sin tidigare flickvän som han är ålagd besöksförbud mot och vilken bor på skyddad adress. Kvinnan har kontaktats via sms och uppfattar det som att det var en signal från mannen att han vet var hon bor.

Tingsrätten bedömer att mannen som dömts till fängelse vid flera tidigare tillfällen och inte är intresserad av att få hjälp med sitt missbruk inte är i sådan situation att han kan få en ny chans med skyddstillsyn utan mannen döms till åtta månaders fängelse.

Annons