Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiskt in i det sista för Wendlas dansare

/
  • I går var det premiär för Wendlas vårshow 2009 på Storsjöteatern. 300 dansare mellan tre och 60 år samsades på scenen under den drygt två timmar långa föreställningen.
  • Hanna Stålbring får hjälp att knyta sin skarf av instruktören Matilda Norberg. Hanna och hennes dansgrupp har tränat hårt ”Lite nervös är jag. Men jag är rätt van, jag har varit med förut”, säger hon.
  • I nio år har Fanny Arnesson, 12 år, dansat balett. Men i år har hon även börjat i jazzdans. ”Det är tråkigt när terminen är slut och det inte är någon träning på hela sommaren”.

Det har varit hektiska dagar för de omkring 300 dansarna i Wendlas vårshow 2009. Men i går fick de lön för mödan när det var premiär på årets föreställning, som är den 23:e i ordningen.

Annons

Redan i september, när höstterminen drar i gång, inleds förberedelserna inför vårshowen. Alla instruktörer börjar då arbetet med att välja musik och tänka ut koreografin.

– Men egentligen startar allting tidigare än så. Under sommaren snurrar alltid tankarna inför nästa år och nästa vårshow, säger Wendla Karlsson, kvinnan bakom Wendla’s Dansstudio.

Och trots att de olika dansgrupperna haft lång tid på sig att repetera har de omkring 300 dansarna som är med i föreställningen fått jobba hårt de senaste dagarna för att få allting klart. Förutom att stegen skulle finslipas ännu en gång har det varit ett hårt slit för att få alla scenkläder och all rekvisita på plats.

– Det blir mycket att hålla rätt på, men det är det här kaoset vi lever för. Hysterin framkallar en adrenalinkick som man lever länge på, säger Wendla Karlsson.

I går var det premiär på showen på Storsjöteatern. Under den kommande veckan spelas ytterligare fyra föreställningar.

Mer läsning

Annons