Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harrys lämnar länet

/
  • Stängt sedan årsskiftet. Restaurang Harrys har nu lämnat länet. ”Vi känner oss lurade av fastighetsägaren”, säger krögaren   Tahir Abid Ali.Foto: Ulrika Andersson

Restaurang Harrys lämnar nu länet. Innan årsskiftet stängde verksamheten på Storgatan i Östersund.

Annons

– Eftersom det inte bedrivs någon verksamhet och de inte har något livsmedelstillstånd, drar vi in serveringstillståndet, säger alkoholhandläggaren Lars-Martin Lundgren.

Krögaren Tahir Abid Ali, som drivit Harrys koncept sedan juni förra året, uppger att han är tvungen att stänga på grund av en vattenskada nere i källaren där bland annat ett av dansgolven finns.

Under hösten har Tahir Abid Ali drivit pubkoncept i gatuplanet, men konkurrensen på den marknaden är för stor i Östersund och han ville kunna driva nattklubb i källaren för att få bättre lönsamhet. Men vattenläckan i källaren ska ha gjort att detta inte var möjligt, uppger han.

– Vi känner oss lurade. Fastighetsägaren visste om läckan men sa ingenting om den till oss när vi köpte bolaget.

I mitten av december sade han därför upp hyreskontraktet och därmed har Harrys-konceptet, som är en franchisekedja, lämnat länet helt. Även i Åre har kedjan tidigare dragit sig tillbaka.

Med anledning av vattenläckan tänker Tahir Abid Ali lämna in en stämningsansökan mot fastighetsägaren.

Fastighetsägaren Bengt Magnusson, som själv drev Harrys innan sommaren, tillbakavisar dock påståenden om en vattenskada.

– Det finns ingen sådan, säger han, men påpekar att det varit tufft för Harryskonceptet i regionen.

– Det är inte billigt att vara med i kedjan och man måste ha bra fart på verksamheten för att få lönsamhet.

Den 1 200 kvadratmeter stora lokalen på Storgatan står nu tom, men visst intresse finns för den, uppger Bengt Magnusson.

Annons